Füredi Borszakkör ajándékbérlet

Ára: 21 000 Ft [22 500 Ft]

Áraink bruttó árak.

Bemutatás

A Füredi Borszakkörrel olyan kóstolósorozatot indítunk az ország egyik legizgalmasabb borvidékének kellős közepén, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig ásunk. 

Borokat kóstolunk – alkalmanként legalább hatot –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő. A cél leginkább az, hogy sok érdekes, hasznos információt, hétköznapi tudást adjunk át, miközben kerüljük a szakmai kliséket.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal találkozunk majd Balatonfüreden, a Zelna Borbár és VInotékában, hogy 2-3 órában egy-egy érdekes témát alaposan körbejárjunk. Az első, nagysikerű kóstolónk után a következő három alkalomra még kedvezményesen váltható bérlet:

 

Ismerem a fajtád
2020.02.26.​, 18 óra

Több ezer különböző szőlőfajta létezik, megkülönböztetni őket szinte lehetetlen. Vagy mégsem? A borászon sok múlik, de az biztos, hogy vannak olyan illat- és ízjegyek, amik segítenek felismerni a fajtákat, ahogy az egyes szőlőtermő vidékek karaktere is segítségünkre van, ha elakadnánk. Ezen a kóstolón hat-nyolc különböző fehér- és kékszőlő fajtát ismerünk meg, olyanokat, amik látványosan eltérő stílusú és ízvilágú borokat adnak.

Balaton - ahol a rizling az úr
2020.03.11.​, 18 óra

Több borvidéken, szőlőfajtán és különböző karakterű borokon át vezet az út a régió megértéséhez. Úgy éreztük, muszáj külön alkalmat szentelnünk annak, hogy bemutassuk a környék változatos és izgalmas termőhelyeit, fajtáit, osztályozási rendszereit, és persze, borait. Közelebb hozunk sokat emlegetett dűlőket, különböző kőzeteket, amik hatással vannak az itt készülő borokra és arról is beszélgetünk, miért az olaszrizling a legelterjedtebb fajta a borvidéken.

Hadd pukkanjon!
2020.03.25., 18 óra

Hajlamosak vagyunk minden olyan bort pezsgőnek nevezni, ami pezseg, pedig az eljárások és így maguk az italok is nagyon különbözőek. Mit jelent a gyöngyöző, és mit a habzóbor? Mi a tradícionális pezsgőkészítés folyamata, amit a híres francia régiótól, Champagne-tól tanult el a világ? Mit jelent a másoderjedés, a rázóállvány és a jégdugó? Megismerkedünk a buborékos italok készítésének minden fortélyával.

IDŐPONTOK:

2020.02.26. – Ismerem a fajtád
2020.03.11. – Balaton - ahol a rizling az úr
2020.03.25. – Hadd pukkanjon!

Ha csak egy-egy alkalomra szeretnél jegyet váltani, kattints ide!


További információért fordulj hozzánk bizalommal a borbar@zelna.hu e-mail címen!

Mások ezeket kóstolták még

Zweigelt

Zweigelt

2 190 Ft

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033