Fehér válogatás

Ára: 12 940 Ft

Egységár: 16 175 Ft Ft/liter.
Áraink bruttó árak.

Bemutatás

Egy ízig-vérig balatoni válogatás három olyan borral, amikkel egyszerre lehet megismerni a balatoni olaszrizlinget, a füredi dűlők különlegességét és a borászatunk stílusát is.

 

A CSOMAG TARTALMA:

 

2 X OLASZRIZLING 2018

Könnyű, nyári olaszrizling, ami reduktív technológiával, irányítottan erjedt és rövid érlelést követően palackba került, hogy minél többet megőrizzünk friss, citrusos karakteréből. Illatában rezeda és mezei virágok, ízében mandula és a nektarin. Üde olaszrizling, egy szép évjáratból.

 

2 X FÜRED OLASZRIZLING 2017

Karakteres olaszrizling, reduktív technológiával készítve. Friss, gazdag aromatikával, könnyed gyümölcsösséggel, és a terroir adta sós ásványosággal palackba zárva. Ropogós, piros alma, körte, nektarin, gyógynövények és mandula. Tartalmas, szájat betöltő, hosszú lecsengésű.

 

2 X BÁRKA FEHÉR 2018

Szürkebarát (80%, Penke-dűlő), olaszrizling (10%, Berekszél-dűlő), rozália (8%, Farkó-kő) és furmint (2%), több részletben szüretelve, borként házasítva. A fajtákat külön-külön, tartályban, bio élesztővel erjesztettük, majd a szürkebarát felét 4 hónapig 500 literes, vegyes pörkölésű hordókban érleltük. Illata elegáns, ízében a zöldfűszeres, marcipános, fehérhúsú gyümölcsös jegyek felett finom sósság és izgalmas savkészlet uralkodik.

 

A CSOMAGOT INGYEN KISZÁLLÍTJUK AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁRA!

Mások ezeket kóstolták még

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033