Fehér válogatás

Ára: 11 990 Ft [12 940 Ft]

Egységár: 2 664 Ft/liter.
Áraink bruttó árak.

Bemutatás

Egy ízig-vérig balatoni válogatás három olyan borral, amikkel egyszerre lehet megismerni a balatoni olaszrizlinget, a füredi dűlők különlegességét és a borászatunk stílusát is.

 

A CSOMAG TARTALMA:

 

2 X OLASZRIZLING 2019

Szeptember első napjaiban szüretelt olaszrizling, a Farkó-kő dűlő gyönyörűen érett terméséből. Gyors feldolgozás és mustülepítés után alacsony hőmérsékleten erjesztettük, hogy még frissebb és gyümölcsösebb legyen. A korábbi évekhez hasonlóan most is bio élesztővel erjesztettük és kizárólag növényi derítőszert használtunk, így minősítetten vegán bor született a remek, 2019-es évjáratból.

 

2 X FÜRED OLASZRIZLING 2017

Karakteres olaszrizling, reduktív technológiával készítve. Friss, gazdag aromatikával, könnyed gyümölcsösséggel, és a terroir adta sós ásványosággal palackba zárva. Ropogós, piros alma, körte, nektarin, gyógynövények és mandula. Tartalmas, szájat betöltő, hosszú lecsengésű.

 

2 X BÁRKA FEHÉR 2018

Szürkebarát (80%, Penke-dűlő), olaszrizling (10%, Berekszél-dűlő), rozália (8%, Farkó-kő) és furmint (2%), több részletben szüretelve, borként házasítva. A fajtákat külön-külön, tartályban, bio élesztővel erjesztettük, majd a szürkebarát felét 4 hónapig 500 literes, vegyes pörkölésű hordókban érleltük. Illata elegáns, ízében a zöldfűszeres, marcipános, fehérhúsú gyümölcsös jegyek felett finom sósság és izgalmas savkészlet uralkodik.

 

A CSOMAGOT INGYEN KISZÁLLÍTJUK AZ ORSZÁG BÁRMELY PONTJÁRA!

Mások ezeket kóstolták még

Zweigelt

Zweigelt 2018

2 190 Ft

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033