RIZLING LIMITED + AJÁNDÉK DOBOZ

Jellemzők

Olaszrizling
száraz
10-12°C
halak, szárnyasok, saláták
Berekszél, Farkó-kő, Sós-kút
Ára: 12 490 Ft

Egységár: 5 551 Ft/liter.
Áraink bruttó árak.

Bemutatás

Három különleges olaszrizling, három egyedi karakterű dűlőből, összesen 100 darab, limitált csomagban. Érett, dűlőszelektált rizlingjeink a 2017-es évjáratból, csúcsformában.

A CSOMAG TARTALMA:

1 X BEREKSZÉL 2017

A szikár karakter és a határozott ásványosság mellett gazdag és zamatos bor a Tihanyi-félszigetre néző Berekszél-dűlőből. Illatában és ízében zöldfűszerek és gyógynövények mellett alma, körte és sós jegyek. Zamatos és hosszú, lecsengésében finom hordós jegyekkel. A 20. Vinagora Nemzetközi Borversenyen ezüstérmes bor, amiből mindössze 626 palack készült.

 

1 X FARKÓ-KŐ 2017

Hatalmas mészkő tömbök, vékony termőréteg, határozott karakter. A füredi Farkó-kő dűlő évről-évre maszkulin, tüzes borokat ad, amelyekben az olaszrizlingre jellemző keserűmandulás jegyek fölött a terroir uralkodik. A 2017-es évjárat sem kivétel. Illatában visszafogott, finoman fűszeres, köves. A korty fűt, a lendületes savak hosszan kísérik a bort, lecsengésében barackos, körtés zamatok egyensúlyozzák a férfias keménységet.

 

1 X SÓS-KÚT 2017 

Ropogós, dűlőválogatott rizling, vásárolt szőlőből, Balatonszőlős Füred felőli határából, egy olyan évjáratból, amikor saját területeinkről a korábbi jégverés miatt csak kevés bort tudtunk készíteni. Rétegzett és nagyon ásványos - pont, ahogy a dűlő neve sugallja. A finom keserű mandula mellett hordófűszerek, körte és barackvirág. Lassan nyíló, neutrális, kifejező, igazi termőhelyi bor, olyan, amilyennek a dűlőválogatott rizlingeket szeretjük.

 

A 15.000 Forint feletti rendeléseket ingyenesen szállítjuk!

Mások ezeket kóstolták még

Fehérek a birtokról

Fehérek a birtokról

6 590 Ft7 170 Ft

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033

 

 

 

 

Hírlevél

X

Iratkozz fel hírlevelünkre és vásárolj 10% kedvezménnyel!