Füredi Borszakkör - Hadd pukkanjon!

Ára: 7 500 Ft

Áraink bruttó árak.

Bemutatás

A Füredi Borszakkörrel olyan kóstolósorozatot indítunk az ország egyik legizgalmasabb borvidékének kellős közepén, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig ásunk. 

Borokat kóstolunk – legalább hatot egy este –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő. A cél leginkább az, hogy sok érdekes, hasznos információt, hétköznapi tudást adjunk át, miközben kerüljük a szakmai kliséket és borsznob kifejezéseket.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal találkozunk majd Balatonfüreden, a Zelna Borbár és VInotékában, hogy 2-3 órában egy-egy érdekes témát alaposan körbejárjunk.
A negyedik alkalom elsősorban azoknak szól, akik nem csak szilveszterkor szeretnek pezsgőt kóstolni, és kíváncsiak, honnan ered és hogyan készül ez a különleges bor, minek köszönheti a népszerűségét és exkluzivitását.

HADD PUKKANJON!
2020.03.25.​, 18 óra

Hajlamosak vagyunk mindentolyan bort pezsgőnek nevezni, ami buborékos, pedig az eljárások és így maguk az italok is nagyon különbözőek. Mit jelent a gyöngyöző, és mit a habzóbor? Mi a tradícionális pezsgőkészítés folyamata, amit a híres francia régiótól, Champagne-tól tanult el a világ? Mit jelent a másoderjedés, a rázóállvány és a jégdugó? Megismerkedünk a buborékos italok készítésének minden fortélyával.


TOVÁBBI IDŐPONTOK:

2020.02.12. – Kóstolj bele!
2020.02.26. – Ismerem a fajtád!
2020.03.11. – Balaton - ahol a rizling az úr

A négy alkalomra bérlet is váltható!

Mások ezeket kóstolták még

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033