Füredi Borszakkör - Ismerem a fajtád!

Ára: 7 500 Ft

Áraink bruttó árak.

Bemutatás

A Füredi Borszakkörrel olyan kóstolósorozatot indítunk az ország egyik legizgalmasabb borvidékének kellős közepén, ahol nemcsak dűlőkről, évjáratokról vagy a borvidék jellegzetességeiről esik szó, hanem egészen az alapokig ásunk. 

Borokat kóstolunk – legalább hatot egy este –, de úgy, hogy közben részletesen végigvesszük, mire érdemes figyelni kóstoláskor, hogyan lehet könnyedén elemezni egy bort, mikor milyen pohárból jó kóstolni, hogy tudjuk megkülönböztetni a fajtákat vagy épp hogyan készül a pezsgő. A cél leginkább az, hogy sok érdekes, hasznos információt, hétköznapi tudást adjunk át, miközben kerüljük a szakmai kliséket és borsznob kifejezéseket.

Februárban és márciusban, összesen négy alkalommal találkozunk majd Balatonfüreden, a Zelna Borbár és VInotékában, hogy 2-3 órában egy-egy érdekes témát alaposan körbejárjunk.
A második alkalom elsősorban azoknak szól, akik szeretnék jobban megismerni a legismertebb fehér- és kékszőlőfajtákat, akárcsak a belőlük készülő borokat, kiemelt figyelmet szentelve a Balatoni régió fajtáinak.

ISMEREM A FAJTÁD!
2020.02.26.​, 18 óra

Több ezer különböző szőlőfajta létezik, megkülönböztetni őket szinte lehetetlen. Vagy mégsem? A borászon sok múlik, de az biztos, hogy vannak olyan illat- és ízjegyek, amik segítenek felismerni a fajtákat, ahogy az egyes szőlőtermő vidékek karaktere is segítségünkre van, ha elakadnánk. Ezen a kóstolón hat-nyolc különböző fehér- és kékszőlő fajtát ismerünk meg, olyanokat, amik látványosan eltérő stílusú és ízvilágú borokat adnak.


TOVÁBBI IDŐPONTOK:

2020.02.12. – Kóstolj bele!
2020.03.11. – Balaton - ahol a rizling az úr
2020.03.25. – Hadd pukkanjon!

A négy alkalomra bérlet is váltható!

Mások ezeket kóstolták még

Keress minket!Kapcsolat

Zelna Borászat

8230 Balatonfüred
Lapostelki út 9.

Einfo@zelna.hu
T06 30 496 0033